Fossilfria länsstyrelser

Länsstyrelsernas uppdrag är att regionalt främja och leda klimat- och energiomställningen. I detta projekt arbetar vi för att minska våra egna organisationers utsläpp.

Eftersom förutsättningarna ser olika ut i olika län, arbetar projektet med att ta fram ett åtgärdsbatteri som varje länsstyrelse i sin tur kan plocka från. En viktig del i projektet är att utbyta erfarenheter och sprida goda exempel mellan länsstyrelserna.

– Vi, Länsstyrelserna, ska vara en förebild inom vårt regionala uppdrag, och då måste vi visa att även vi arbetar aktivt för att minska andelen utsläpp i de egna organisationerna, säger Ida Andreasson, projektledare.

Projektet har identifierat fem områden som särskilt viktiga att arbeta med. Dessa områden är: biobränslen för flygtransporter, miljökrav för bilresor och arbetsmaskiner, intern klimatväxling, samarbete med fastighetsägare, samt resvanor och beteendeförändringar.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.